Hangisi Babası


Ray Cooney'nin yazdığı, Londra'da geçen hikaye: aynı anda iki karısıyla iki ayrı evlilik sürdüren taksici John Smith'in, iki ayrı çocuğunun internette tanışmasıyla başlar. Birbirlerini tanımak için muhabbeti ilerleten Vicki ile Gavin'ın babalarının ortak yönleri dikkatlerinden kaçmaz. İkisinin de babasının adı John Leonard Smith ve ikisinin de babası taksici. Görüşmeye karar vermeleri John'un yıllardır sürdürdüğü bu oyunun sonu mu olacaktır? Yoksa can dostu, kiracısı Stanley'nin de yardımıyla bu işi kazasız belasız atlatacak mıdır? Komedinin muhteşem enerjiyle tavan yaptığı oyunun yönetmeni, 'karakterlerin aslında acı çektiğini unutmayın lütfen' demiş.

Cooney'nin oyunu Zurab Siharulidze yönetiminde, bu dönem Bakırköy Belediye Tiyatroları Yunus Emre Sahnesinde izleyiciyle buluşuyor. Oyunu metin halinde de okuma imkanı da bulduğum için sonunun yazarın yazdığı halinden  farklı olduğunu söylemek isterim. Ayrıca salonda, sahnenin iki yanına yerleştirilen ekranlarla, işitme engellilere tiyatro izletebilmek için simultane yan yazı verilmekte (Ne kadar işe yarıyor bilemiyorum). İlk oyunlarını 22 Aralık 2011 tarihinde oynayan ekibin oyuncu kadrosu şöyle:

Jhon Smith Mert Asutay
Stanley Gardner Çetin Etili
Mary Smith Fidan Tek Koşar
Barbara Smith Nazan Koçak
Stanley'nin Babası Aytekin Özen
Vicki Smith Özge Çatak
Gavin Smith Hüseyin Durak

Oyunun bilet fiyatları tam 6 tl,  indirimli 4 tl. Oyunun sitesine  http://bbt.bakirkoy.bel.tr/default.aspx?pid=10025&nid=69745 linkinden ulaşabilirsiniz.




19.11.2012