Kaç Baba Kaç


Bakırköy Belediye Tiyatrolarında bu sezon izleyebileceğiniz, yine bir Ray Cooney hikayesi, yine bir muhteşem oyun. Cooney oyunları, temposu sebebiyle seyirci için inanılmaz eğlencelidir ama oyuncuyu aşırı yorar. Geçen sene, yazarın Hangisi Babası isimli oyununu izlemiştim yine Bakırköy'de çok iyiydi. Bu sene de bu oynanıyor, hem Haldun Dormen yönetiminde, hem de muhteşem bir kadroyla.


Dr. David MORGAN: Erol Ozan AYHAN
Dr. Mike WILLIAMS: Emre KOÇ
Dr. Ted BONEY: Ali Rıza KUBİLAY
Rosemarry MORGAN: Yonca CEVHER (güzel kadın)
Başhemşire: Nurhayat ATASOY
Rektör: Alper KUT
Ted'in Annesi: Nevşim Ayşen ERZAT
Jane TATE: Didem GERMEN (güzel kadın 2)
Genç Hemşire: Zeynep KÖSE (çok tatlı)
Leslie: Bulut AKKALE
Komiser: Murat ŞENOL 
Bill LESLEY: Aytekin ÖZEN   

David, kariyeri için çok önemli bir gündedir. Açılış konuşmasını yapacağı konferansın başlamasına az bir zaman kalmışken, bir türlü konuşmasına çalışma fırsatı bulamaz. Rektör bir yandan, karısı bir yandan, doktor arkadaşları bir yandan. Derken eskiden beraber çalıştıkları Jane hemşire de çıkagelir, tam olur. Yalnız Jane, tatlı bir sürprizle gelmiştir, 18 yaşındaki oğlunun aşağıyı birbirine kattığını yetmezmiş gibi o oğlanın babasının da David olduğunu söyler. Sonra işler iyice karışır.


Gül gül ölmelik, iki saatlik oyun. Kesin tavsiye. Tam 6 TL, Öğrenci 4 TL. Biletler Kültür Merkezi'deki veya Bakırköy Meydan'daki gişelerden temin edilebiliyor.

çok küçük not: yine bi coşum yaşanan bi sahnede david, jane'le tatlı hemşireye sarılıyo, bişe oluyodu durduk yere öptü hemşireyi. oyundan alakasız öptü ama :) kişisel bi gözdağı olarak aldım ben onu..

Lafı açılmışken David rolündeki Erol Ozan Ayhan'ın performansı da ayrı bi tebrik edilmeli yani, bravo. Ali Rıza Kubilay'ı da en az onun kadar alkışladım.. Ayrıca yukarda bahsi geçen hemşireyi oynayan Zeynep Köse'yi daha önce Külhanbeyi Müzikali'nde izlemiştim, izlemediyseniz o oyuna da gidin bu sezon, baya iyi..


13.10.13