Bekleme Salonu


Oyunu izleyeli bir buçuk ay oldu neredeyse, sezon çoktan kapandı biliyorum ama yazmazsam çatlarım patlarım.

Bir iş görüşmesi için 'bekleme salonu'nda 3 kişi vardır. Beklerler, beklerler, canları sıkılır konuşmaya başlarlar, biraz daha beklerler. Merak ederler, bir kontrol etmek isterler, kapı kilitlidir. Bir bekleme salonunda kilitli kalmışlardır. Düşünürler. Bunun mülakatın bir parçası olduğunu düşünürler, ne yapılması gerektiğini düşünürler ve oradan kurtulmanın bir yolunu bulmaya çalışırlar. Rakip oldukları akıllarına gelir.

Aksiyon sevene aksiyon, gerilim sevene gerilim, dram sevene dram, komedi sevene ise hepsi verilmiş. Yiğit Sertdemir'in yazıp yönettiği ve Beyti Engin ve Sevinç Erbulak ile oynadığı bir 'yeniden oynama'dır. İlk gösterimi 2003'te yapılan oyununu metniyle Yiğit Sertdemir, '2004 Selim Naşit Özcan Genç Oyun Yazarı Onur Ödülü'nü kazanmış. Oyun bittikten sonra hem yazara hem de oyunculara hayran kalıp ayrılıyorsunuz salondan. Epey zekice kurgulanmış bir oyun.

Dış Göz: Gülhan Kadim, Dekor Tasarımı: Ebru Gözdaşolu, Asistanlar: Cemre Ün, Derya Günaydın.

Altıdan Sonra Tiyatro bünyesinde Kumbaracı 50 sahnesinde oynanan oyun tek perde, 60 dakika civarında sürüyor. Biletler tam 40, indirimli 25 liradan satılıyordu. Yeni sezonda da devam eder mi bilinmiyor. Zaten Kumbaracı 50'de gezi olaylarından dolayı istenilen kapanış yapılamadı takip edebildiğim kadarıyla. Ama her şeye rağmen başarılı bir mayıs ayı geçirdiler. Keşke diğer oyunlarını da izleyebilseydim.

Takipte kalabilmeniz için:
http://www.altidansonra.com/
http://kumbaraci50.com/
https://twitter.com/yigitsertdemir
https://twitter.com/SErbulak
https://twitter.com/beytiengin

30.06.2013