Akif


Mahmud Tahsin'in kurduğu Tiyatro Greyfurt'un, yine Mahmud Tahsin'in yazıp yönettiği yeni bir oyunudur.

Kurtuluş Savaşı zamanlarında geçen hikaye, Mehmet Akif Ersoy'un hayatını konu edinmiştir. Akif'in ve bulunduğu dönemin sıkıntıları içinde; bir yanda canından çok sevdiği kızı diğer yanda daha çok sevdiği vatanı vardır. Ve vatan elden giderken bir şeyler yapılması gerekmektedir. Okumayı pek sevmeyen bir halka dergi çıkarır Akif, başka şeyler yapmalıdır. İstiklal Marşı yazar Akif mecburiyetten.

Genel olarak başarılı ama yer yer sıkıcı bir oyun Akif. Ben, bugün bir arkadaşımla beraber Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi'nde (zksm) izledim oyunu, ışıklar falan kötüydü. Ya rejideydi sıkıntı ya da sahne müsait değildi diyeceğim ama sahne de çok güzel aslında. 'Ayrıca söylemeden edemiyeceğim: o nasıl bir Osmanlı halkı; herkes mi ucube? Hepsi topallayan, hepsinin sesi bir acayip çıkan halk vardı sahnede.' -Yazının ortasında bir dip-not olsun bu-

Bir çok farklı sahnede sergiledikleri oyunlar için bilet fiyatları tam 20 tl, indirimli 15 tl. Ancak benim gibi denk getirirseniz (zksm gibi yerlerde) çok daha uygun fiyatlara oyun izleyebiliyorsunuz. İlk kez 2012'nin son haftası seyirciyle buluşan oyunun programını aşağıdaki linklerden takip edebilirsiniz.

http://www.tiyatrogreyfurt.com/anasayfa
https://www.facebook.com/tiyatrogreyfurt
http://www.facebook.com/pages/AK%C4%B0F/432539316793801



30.12.12